top of page

Endüstri 4.0 ve Endüstride Dijital Dönüşüm

Güncelleme tarihi: 11 Kas 2022






Teknolojide yaşanan büyük gelişmelerle birlikte birçok farklı alanda yeni fırsatlar doğmaktadır. Endüstri alanını da yakından etkileyen bu gelişmeler ile birlikte Endüstri 4.0 ismi sıklıkla duyulmaya başlandı. Peki endüstri 4.0 nedir? Endüstri 4.0ın amacı nedir? İlk kez 2011 yılında Almanya’da bir fuar alanında kullanılan Endüstri 4.0 bir diğer adıyla 4. Sanayi Devrimi, iş süreçlerini birçok çağdaş ve bilimsel metotlar ile ilerleten yeni Sanayi Devrimi’dir. Tüm teknolojilerin kolektif bir bütünü olarak adlandırılan Endüstri 4.0 temelde 3 yapıdan oluşur.


  • Nesnelerin İnterneti

  • Hizmetlerin İnterneti

  • Siber - Fiziksel Sistemler



Endüstri 4.0’ın ne olduğunu net bir şekilde anlayabilmek için öncelikle bu sistemi yani endüstri 4.0 bileşenlerini öğrenmek gerekir. Nesnelerin interneti, blockchain, 5G teknolojisi, büyük veri, yenilenebilir enerji ve yapay zeka bu teknolojinin parçalarından birkaçıdır.

Endüstri 4.0’ın Amacı Nedir?

Endüstri 4.0’ın temel amacı endüstri ve bilişim teknolojilerini bir araya getirmektir. Üretimde daha yüksek performans ve verimliliği hedefleyen bu teknoloji daha az enerji kullanarak daha kaliteli ürünler ortaya çıkarmaya çalışmaktadır. Bu amaçlar pek çok alana pek çok farklı şekilde hizmet eder. Bu sürekli gelişen ve yenilenen endüstriye uyum sağlayamayan insanlar, şirketler ve sektörler bu durumdan olumsuz bir şekilde etkilenecektir.


Endüstri 4.0’ın Avantajları Nelerdir?

  • Endüstri 4.0 en yüksek verimlilikte üretim sağlar.

  • Üretim maliyetlerini azaltır.

  • Üretimlerde esneklik attırır.

  • Ürün üretiminde hatayı azaltır ve ürün ömrünü uzatır.

  • Enerji yönünden tasarruf sağlar, çevre dostu ve sürdürülebilirdir.

  • Hataların ve hata takibinin daha kolay yapılmasını sağlar.

  • Pazarların büyümesi için imkan verir.

  • Rekabet üstünlüğü sağlar.



Endüstri 4.0 ve Amazoi Tech


İnternetin bulunmasıyla birlikte teknolojik gelişmelerde yaşanan gelişmeler insanlık tarihin başka hiçbir döneminde yaşanmamıştır. Bu yaşanan teknolojik gelişmelerden belki de en büyüklerinden biri olan endüstri 4.0’ı Amazoi Tech olarak yakından takip ediyor ve uyguluyoruz. Endsüstride dijital dönüşüm uygulamalarımız arasında AR destekli mobil uygulamalar ile bakım & onarım ve montaj & demontaj aşamalarını gösteren servis manuellerine entegre dijital içerikler ile verimlilik artışı sağlamaktayız. VR ve WebGL destekli simülasyon çözümlerimiz ile iş başı eğitimlerinden , bakım&onarım uygulamalarına ve pazarlama çözümlerine kadar 360 derece iş ortağımızın hemen her sürecini kapsadığımız çözümlerle verimlilik artışı sağlamaktayız. Tüm süreçlerimizde şirket maliyetlerini hız kazandırırken düşürmek amacındayız. Aynı zamanda odağına insanı aldığımız çözümler ile is kazasını azaltan teknik eğitimler geliştiriyoruz.


60 görüntüleme0 yorum
bottom of page